Să fie primenit!

Asociaţia SAVO – Scrieri ale vechiului oraş şi ale toate ce-i sunt legate (comitate, judeţe, regate) are ca primă menire redescoperirea, punerea în valoare şi readucerea în atenţia şi preţuirea generală a patrimoniului cultural-literar, editorial şi publicistic al Sătmarului de dinaintea războaielor mondiale.

După care, SAVO îşi propune încurajarea, stimularea şi promovarea creaţiei literare şi a activităţii de cercetare puse în serviciul revalorizării mai vechilor scrieri privitoare la Sătmar, atât printre rândurile membrilor săi, cât şi în cele ale publicului larg.

vineri, 29 iunie 2018


         În cursul lunii tocmai pe trecute (și petrecute, desigur), am procedat la reeditarea filadei «Adunarea de la Alba-Iulia – 1 Decembrie 1918», scrisă de preotul, prozator și publicist, Alexandru Ciura (1876 - 1936), a cărei ediție princeps a apărut la Oradea-Mare, în anul 1921. În vreme ce editura de atunci a fost «CELE TREI CRIȘURI», cea a zilelor noastre (?)  este SAMTEL EDITURA.
         Ceva mai jos, încercând să vă rețină binevoitoarea atenție, sunt reproduse, susținând o fotografie a autorului, copertele I a ediției prime și a reeditării, precum și pagina de titlu a celei din urmă.


Niciun comentariu: